Friday, January 2, 2009

DUNIA TERUS KUTUK ISRAEL

*Gambar : Israel terus mengganas...Kekejaman Israel terus memuncak apabila serangan udara yang dilancarkan sejak minggu lalu mengorbankan lebih ramai orang awam dan kanak-kanak yang tidak berdosa. Dalam serangan terbaru Israel di bandar Gaza, seorang komander Hamas, Nizar Rayyan bersama empat isteri dan lapan anak mereka terkorban (kanan).
Fakta :
* Sekurang-kurangnya 1.5 juta penduduk Palestin di Gaza kini berdepan situasi kemanusiaan yang semakin membimbangkan berikutan serangan berterusan oleh tentera Israel ke atas
wilayah itu.
* Khutbah Jumaat yang diedarkan oleh Jakim di masjid seluruh negara menyeru ummat Islam melaksanakan enam tindakan antaranya, memulaukan barangan syarikat yang ada kaitan dengan Yahudi.
* Pergerakan Pemuda Barisan Nasional umumkan Tabung Barisan Bertindak Menentang Keganasan Israel sebagai bukti simpati dan kesungguhan negara ini membantu rakyat Palestin.
* Penduduk dunia menyertai protes antarabangsa bagi membantah serangan Israel ke atas Genting Gaza yang genap seminggu serta mengutuk tindakan Amerika menyokong sekutu rapatnya itu.

No comments: